woensdag 16 januari 2019

Niet bereikbaar? Jammer dan

Niet bereikbaar? Jammer dan


Vreemde verschijnselen bij afspraken

Als je wat vaker poseert, vooral als kunstmodel dan wordt je in het algemeen wel gebeld voor het maken van afspraken. Je krijgt dan te maken met een paar vreemde verschijnselen waarvan we er even een paar gaan bekijken:
Eentje die je beslist tegen gaat komen is dat als je één keer aangeeft dat je op de datum die men wenst niet kunt, je dat kwalijk wordt genomen en men nooit meer belt.


Verbazing als je niet kunt

Je merkt ook vaak een verbaasde reactie. Veel modellenregelaars gaan er kennelijk van uit dat je altijd beschikbaar bent en dat ze de enige zijn die jou boeken willen. Dat een ervaren model met meer dan honderd poseeradressen een nokvolle agenda kan hebben gaat er bij deze modellenregelaars niet in. Dit vreemde verschijnsel doet zich vooral voor bij nieuwe contacten die je voor de eerste keer bellen. Maak in dat soort gevallen dus direct een alternatieve afspraak, bijvoorbeeld enkele weken later want anders is de kans dat je nooit meer gebeld gaat worden echt heel groot. Zeg maar 100%.

Niet opnemen van een telefoon is ook een probleem

Als je ergens zit te poseren kun je natuurlijk geen mobiele telefoon opnemen. Toch wordt dat wel van je verwacht door degene die belt. Een ervaren modellenregelaar belt ook niet onder poseertijden maar bijvoorbeeld rond etenstijd. Het tijdstip van bellen zegt veel over de modellenregelaar. Zie verder het vorige punt.

Je moet vrijwel direct terugbellen

Als men je voicemail inspreekt en je belt niet met enkele minuten terug (ook bijvoorbeeld omdat je poseert) dan zal een aantal modellenregelaars verder gaan bellen. Bel je dan bijvoorbeeld na  een uurtje alsnog terug om aan te geven dat je beschikbaar bent dan hoeft het al niet meer omdat er al een afspraak met een ander model gemaakt is.
Het zijn vooral de ervaren modellen die dit soort problemen ervaren. Een model dat meestal thuis zit te wachten op opdrachten zal dit niet herkennen. Een model met drie sessies per dag des te meer. Dit alles is logisch als het voor een uitval op dezelfde avond is. Dan is haast geboden. Maar ik heb het ook meegemaakt met een afspraak voor een sessie die nog 6 weken verder lag. Dan is haast toch duidelijk wat minder geboden.

Oproep aan modellenregelaars

Veel modellenregelaars zijn zich ook niet bewust van dit proces wat tot gevolg heeft dat de clubs of academies waar ze de modellen voor regelen nooit de echt ervaren modellen zullen hebben. Kortom, een oproep aan de modellenregelaars: Bel nooit op de tijden waarop normaal gesproken wordt geposeerd. Bel bijvoorbeeld rond etenstijd. Geef mensen een paar uur de kans om terug te bellen. Spreek desnoods in dat als er niet binnen een uur teruggebeld is, dat je dan verder zult gaan zoeken.