woensdag 16 januari 2019

Bodypaintmodel

Bodypaintmodel


bodypainting met penseel of airbrush

Bij bodypainting wordt het lichaam of delen van het lichaam van het bodypaintmodel beschilderd met een speciale, huidvriendelijke afwasbare verf. Dit beschilderen kan gebeuren met gewone schildersmaterialen als een penseel maar in de praktijk wordt vaak gebruik gemaakt van airbrush technieken. Bij bodypainting met behulp van airbrush is er geen direct contact met de huid omdat de verf ertegen aan wordt gespoten. Veel modellen ervaren dat als prettiger omdat het werken met een penseel nogal kan kietelen. En dat gekietel maakt het natuurlijk erg lastig om goed stil te blijven staan. Werken als bodypaintmodel is dan niet zo geschikt voor mensen die een beetje overgevoelig zijn.

Bodypaintmodel

Bodypainting levert complete kunstwerken op

Sommige ervaren bodypainters weten in een tijdsbestek van enkele uren complete kunstwerken op het lichaam van een model te zetten. Ook het simuleren van kleding komt vrij vaak voor en kan zeer verrassende effecten geven. Een goed met kleding beschilderd model kan volkomen naakt zijn terwijl je twee keer moet kijken om dat te zien omdat het totaal niet opvalt.

Er zijn speciale bodypaintevenementen

Bodypainting gebeurt vaak bij bepaalde evenementen. Er zijn zelfs hele manifestaties die uitsluitend op bodypainting gericht zijn. Deze evenementen trekken heel veel publiek. Velen vinden het ook best leuk om te zien. Hoewel sommige kijkers bij ontklede bodypaintmodellen een wat ongemakkelijk voyeur gevoel kunnen krijgen. Soms houdt het model daarom toch wat kleine, beschilderbare kleding aan waar dan gewoon overheen wordt gewerkt.

Model voor bodypainting

Werken als bodypaintmodel is zeker niet voor iedereen weggelegd. Je staat namelijk wel een flinke tijd geheel of vrijwel naakt te kijk. En dat voor soms flinke groepen onbekenden waaronder veel "grappenmakers". Maar je moet daarnaast ook tegen het gevoel kunnen dat een penseel of een airbrush op je huid geeft. Wellicht kun je samen met een ervaren bodypainter eens in diens atelier experimenteren. Dat is een goede oefening voor je op dat punt echt in het diepe springt. Een ervaren bodypainter al je punten beslist herkennen. En -heel belangrijk-, hij zal ze zeker respecteren. En samen kom je dan wel tot een oplossing.

Bodypainting wordt afgesloten met een fotosessie

Omdat het kant en klare kunstwerk er toch weer af moet, worden er aan het einde van de bodypaintingsessie foto’s gemaakt. En dan kan het model weer onder de douche om het zo zorgvuldig gemaakte kunstwerk weer totaal te vernietigen. Best jammer vaak. Maar ja, je moet toch je kleren weer aan. Het is dus altijd wel zaak om als model zeker te weten dat er een douchegelegenheid is. Maar bij een professionele organisatie hoef je daar niet aan te twijfelen.