woensdag 16 januari 2019

Op tijd komen en de zin van controles

Op tijd komen en de zin van controles


Zijn modellen standaard te laat?

Het is voor alle partijen van belang dat men op elkaar kan rekenen. Modellen hebben de naam standaard te laat te komen. Dus als je positief op wilt vallen dan zorg je ervoor dat je ruim tevoren aanwezig bent. Dat vermindert de stress bij de docent op een enorme manier en hij of zij zal je er dankbaar voor zijn. Want er zit wel een klas cursisten te wachten. Kom je erg laat of kom je zelfs helemaal niet opdagen dan is de sessie voor deze mensen verziekt. Je hebt wat dat betreft als model een zekere verantwoordelijkheid en je dient je dan ook naar die verantwoordelijkheid te gedragen.

Bel even op bij vertraging

Lukt het je niet om op tijd te zijn door files of omdat de trein weer eens zonder duidelijke reden tussen de koeien blijft staan, bel dan even op dat je wél komt. Ook hiermee zul je dankbaarheid oogsten. Dat betekent wel dat je altijd het nummer bij je moet hebben. Dat het thuis in het adressenboek is leuk maar heeft dan niet veel zin. Overigens hebben tegenwoordig natuurlijk veel mensen de belangrijke nummers is de smartphone staan. Dat scheelt.


Controle vooraf

Sommige docenten proberen zichzelf gerust te stellen door op te bellen, bijvoorbeeld een avond van te voren. Soms levert dat inderdaad modellen op die niet van plan waren om te komen (bijvoorbeeld omdat ze ergens anders moesten werken) en die modellen gaan meteen naar de zwarte lijst. Maar toch heb je als docent nog geen enkele zekerheid dat je model echt komt. Die zekerheid heb je pas als het model naar binnen stapt. Houdt dus als model rekening met deze docenten door ze bijtijds in kennis te stellen van vertragingen en dergelijke.

Hou rekening met vervolgopdrachten

Bedenk dat een positief gedrag je kans op vervolgopdrachten enorm vergroot. En dat negatief gedrag het in nog veel grotere mate vermindert. De onderlinge contacten tussen de mensen zijn soms intensiever dan je denkt.