woensdag 16 januari 2019

Communicatie tussen model en cursisten

Communicatie tussen model en cursisten 


Niet iedereen is bespraakt

De ene mens is introverter dan de andere. Sommigen praten honderduit, anderen houden hardnekkig hun mond. En dat moeten we maar als mensen onder elkaar onderling respecteren. Sommige cursisten beginnen enthousiast tegen je aan te praten. Willen van alles van je weten en praten maar door.

Communicatie tussen model en cursisten

Hoe kom je van wél bespraakte types af?

De meeste cursisten willen echter geconcentreerd werken en zitten niet op dat soort gesprekken te wachten. Het is moeilijk om je er op een aardige manier aan te onttrekken. Iets als “leuk, zullen we daar in de pauze ever verder over praten” wil nog wel eens werken. Zeker als je er nog iets bij zegt over het niet willen storen van andere cursisten.

Mediterende modellen

Over die pauze gesproken: Er zijn zat modellen die het leuk vinden om zich in de pauzegesprekken van cursisten en docenten te storten. Daar is natuurlijk niets op tegen. Maar er bestaan ook modellen die even een echt rustpuntje in hun pauze nodig hebben als een soort compensatie van de langdurige concentratie die nu eenmaal nodig is. Sommige modellen doen zelfs aan enige meditatie om de concentratie lang vast te kunnen houden.

Voorkom een negatieve beoordeling

Behoor je tot die groep die zo de pauzes doorbrengt? Deel dan gewoon even mee wat je doet en waarom je het doet. Anders wordt je al snel als “arrogant” en “afstandelijk” beoordeeld. Knap negatief dus,  wat in jouw geval dus helemaal niet terecht is. Wel loop je het risico dat je over je meditatie en dergelijke weer vragen krijgt want er lopen altijd mensen rond die dat wel weer interessant vinden.

Doe wat je prettig vindt

Trek je lekker even ergens op een rustig punt terug en naar een kwartiertje ben je er weer helemaal klaar voor. Bedenk dat het vak –en dat is het- van model nog wel eens flink onderschat wordt. Maar er is er maar eentje die echt bepaald hoe jij het gaat doen en dat ben je zelf.